Roofvis-vissen in september.

Zowat elke roofvis-visser weet dat de nazomer het échte seizoen inluid voor het vissen op baars, snoekbaars en snoek. Met Guy Wille, onze vaste vismaat, zijn we de laatste tijd dan ook vaak op Nederlands viswater terug te vinden.

Rivier
Nederland is rijk aan grote rivieren en namen als de “Oude Maas”, de “Lek” en de “Merwede” klinken als muziek in de oren van menig roofvis-visser. Dit jaar zijn we erg succesvol. Zelden dat we samen op één visdag minder dan twintig vissen voor even in de boot krijgen, maar niet zelden gaat zelfs één van ons naar huis met meer dan twintig vissen op de teller. Dat komt natuurlijk ook omdat we onze stekken veel beter gaan kennen, maar ook onze manier van vissen is geëvolueerd. Er wordt niet alleen “geverticaald”, maar ook hèèl veel werpend gevist. Op rivier was ik spekloper met een schitterende snoek van ruim boven de meter, maar ook die “tachtiger-stekelrug” mocht er wezen! Guy ving dan weer een meerval van een meter+ en verschillende baarzen die tegen de 50 cm aanliepen …

Meerval, > 1 meter
snoekbaars >80
Snoek > 1 m.

Grote plassen
Het Hollands Diep, Volkerak en het Veluwemeer – natuurlijk allemaal in Nederland gelegen, zijn plassen die bekend zijn om hun goede roofvisstand. Hier is hengelen moeilijk en vaak is het erg taai om een paar vissen aan de haak te slaan. Maar meestal zijn die vissen een stuk forser dan op rivier en dat maakt de lagere aantallen voor een stuk weer goed.
Afgelopen week waren we en paar dagjes vlakbij Nunspeet. De grootste vissen vingen we op het “Nuldernauw” maar de meeste vissen werden op het Veluwemeer gevangen.  Guy spande de kroon met een vis van ruim boven de meter.

Snoek, > meter

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *