Reizen

Vorige Start Volgende
 

Hieronder vindt U een kleine selectie uit mijn reisverslagen van de afgelopen jaren. Reizen betekent meer dan nieuwe en verre horizonten ontdekken. Meestal ervaren wij reizen als een onderdompeling in nieuwe culturen, gastronomie, fauna en flora. Surf naar één van onze favoriete vakantiebestemmingen (klik op de vlag) en laat u meevoeren naar een wereld van "andere" vogels, vissen en zoogdieren. 

 

Griekenland - Lesbos 2001: Een ornithologisch verslag van een reisje in mei naar dit vogeleiland.
West Turkije 2002:   Een (voornamelijk) ornithologisch verslag van een voorjaarsuitstap in de omgeving van Bodrum.
Slowakije 2002: Tijdens de laatste week van augustus werden we uitgenodigd door onze Slovaakse vrienden. 
Senegal  2002:   Een (korte) reis naar dit West-Afrikaanse land werd ons aangeboden door mijn werkgever "Citroën".
Zuid-Afrika 2003:   Lang gespaard voor deze fantastische natuur/jachtreis.
Schotland 2004:   Een gecombineerde "jacht- vogels kijken reis" naar één van Europa's mooiste landen.
Marocco 2005:   Tijdens deze reis stond de fotografie centraal. Geen verslag hier, enkel een selectie foto's met indrukken uit dit woestijnland.
Ierland 2006:   Een reis naar de zeldzame Amerikaanse meeuwen van Galway.
Spanje 2006:   Prachtige natuurreis naar Extremadura en de Marismas in Zuid-Spanje. Vogelfotografie stond hier centraal.
Zuid Turkije 2006:   Alhoewel dit een ornithologische fotoreis werd, kwam onverwacht een jachtdag opduiken in de omgeving van Taşucu.
Griekenland - Lesbos 2007: Een verslag van een vogelfotoreis met onze Ierse vrienden naar het vogeleiland bij uitstek.
Finland 2007:   Een geörganiseerde reis met TIERRA met het accent op het fotograferen van wilde Bruine Beren.
Zuid Turkije 2008:   Niet alleen de Goksu delta maar ook het sympathieke, veel oostelijker gelegen Birecik aan de Eufraat werd bezocht.
Noord Engeland, Schotland & Ierland  2008 :   Een foto- en fimreis naar de klifvogels van Farne en Handa Island met Ierland als afsluiter.
Marocco 2009:   Samen met peter Grobben naar Zuid-Marokko met slechts één doel: zo veel mogelijk (woestijn)vogels fotograferen!
Zuid-Oost Turkije 2009:   Nog maar eens naar het oostelijker gelegen Birecik aan de Eufraat, maar deze keer ook de bergen in!
Helgoland 2009:   Met Sonja een lang weekendje naar de eilandrots Helgoland in de Duitse Bocht. Jan-van-Genten en Zeehonden alom!
Denemarken 2009:   De bronst van de Edelherten! Ik trok samen met 3 Nederlandse fotografen naar het kroondomein Jagersburg, zo' 50 km. boven Kopenhagen.
IJsland 2010:  Voor Jacht-  en VisvangstTV draaide ik een reportage over het sportvissen op Kabeljauw in de Noord-westelijke fjorden van IJsland en verkende daarna tijdens een drietal dagen de prachtige streek... 
Mozambique 2010: Twee weekjes vakantie bij vrienden in het onbezoedelde noorden van dit authentieke Oost-Afrikaanse land.  Het gaf ons het unieke Afrika-gevoel en daarbij was het nog eens één culinair festijn!
Polen 2011: Polen is een must voor elke natuurliefhebber. We verbleven 4 dagen als gast van Chasse-Orbis in West-Polen en tuften dan naar de Biebrza marches en de wouden van Biealowiza in het Oosten.
Oeganda 2012: Een georganiseerde reis met Habari Travel bleek een ideale formule om aan een ijltempo de toer van de parel van Afrika te maken.  Ontmoetingen met de primaten waren hoogtepunten.

Zuid-Oost Turkije 2012:   Een georganiseerde vogelreis met Birding Breaks met Rudi als reisleider. Er kwamen niet minder dan 180 soorten op de lijst met als klappers de Bruine Visuil en Kaspische Plevier.
Pantanal in Brazilië (2012) is een fantastische spot voor het fotograferen van vogels en andere wilde dieren. Voor Birding Breaks leidden we er een fotoreis en deden er fantastische waarnemingen.
IJsland 2013: Met Birdingbreaks gingen we 9 dagen naar IJsland waar we op zoek gingen naar ondermeer Kortbekzeekoeten, Ijslandse Brilduikers en Harlekijneenden.

horizontal rule